ULUÇAY, KIBRIS ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay,Kıbrıs Üniversiteler Birliği yöneticilerini kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabuldekonuşan Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı, Uluslararası Kıbrıs ÜniversitesiRektörü Prof.Dr.Halil Nadiri, yüksek öğretimin ülkenin en önemli alanlarındanbiri olduğuna vurgu yaparak, kendilerinin de yükseköğretimin daha rekabetçi,uluslararası standartlarda kabul edilebilmesi için Üniversitelerin birliktehareket edebilmesi düşüncesinde olduklarını söyledi.

Bu amaçla bir birlik çatısı altındaolduklarını kaydeden Nadiri, ziyaret vesilesiyle birliğin kuruluş amaçları veçalışmaları hakkında bilgi vereceklerini, aynı zamanda ülkedeki yükseköğretimin nasıl daha kaliteli ve sürdürülebilir olabileceği hakkında fikiralışverişinde bulunmak istediklerini ifade etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçayda konuşmasında,  Kıbrıs ÜniversitelerBirliği’nin oluşumunun ülke açısından önemli olduğunu belirtti.

Uluçay, ülkenin yüksek öğrenimine,ekonomisine katkı sağlayan Üniversitelerin, bundan sonra da aynı katkı vehizmeti sürdüreceklerine inandığını söyledi.

Üniversitelerin ortaya koyduğu çabalarınülkenin daha ileriye gidebilmesine de büyük bir olanak sağladığına işaret edenUluçay, bu konuda yöneticiler ve Meclis olarak ellerinden gelen katkıyı da herzaman koyacaklarını ifade etti.

Amacın bir olduğunu vurgulayan Uluçay,amacın; ülkenin daha kısa sürede daha ileri noktalara taşınması olduğunusöyleyerek Birliğe çaşılmalarında başarılar diledi.