HUKUK, SİYASİ İŞLER VE DIŞİLİŞKİLER KOMİTESİ TOPLANDI

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, gündeminde bulunan, “Kişisel Verileri Koruma KuruluÜyeliğine Yapılan Başvuruların Değerlendirilmesi”, “Boşalan Yayın Yüksek KuruluÜyeliğine Yapılan Başvurunun Değerlendirilmesi” ve “Ceza (Değişiklik)Yasa Önerisi (Öneri Sahipleri: CTP Lefkoşa Milletvekili Sayın Doğuş Derya, CTPLefkoşa Milletvekili Sayın Dr. Sıla Usar İncirli ve CTP Girne MilletvekiliSayın Fazilet Özdenefe)”ni görüştü.

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, Kişisel Verileri Koruma KuruluÜyeliğine Yapılan Başvuruların Değerlendirilmesi” ve “Boşalan Yayın YüksekKurulu Üyeliğine Yapılan Başvurunun Değerlendirilmesi”ni görüştü ve Yasadaaranan niteliklere haiz olduklarını tesbit ederek konuyu oybirliği ile onayladıve Genel Kurul’un gündemine sundu.  

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, “Ceza (Değişiklik)Yasa Önerisi”nin genel görüşmesini tamamlayarak madde madde görüşmesine geçti.Komite Yasa Önerisi ileilgili çalışmalarını bir sonraki toplantısında ele almaya devamedecek.

Komitetoplantısına davetli olarak, Fazilet Özdenefe (Öneri Sahibi), Dr.Sıla Usarİncirli (Öneri Sahibi), DP Girne Milletvekili Koral Çağman, Başbakanlık,Mülteci Hakları Derneği, Kıbrıs Türk Barolar Birliği, SOS Çocuk Köyü veKAYAD’dan yetkililer katılarak konu ile ilgili görüş ve önerilerinibildirdiler.

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplantısına, CTPMilletvekili Komite Başkanı Doğuş Derya, UBP Milletvekili Komite Başkan Vekiliİzlem Gürçağ Altuğra, CTP Milletvekili Asım Akansoy, HP Milletvekili Jale RefikRogers ve UBP Milletvekili Yasemi Öztürk katıldı. Komite toplantısına ayrıcaUBP Milletvekili Özdemir Berova’da katıldı.