ULUÇAY: “ATATÜRK’ÜN FİKİRLERİNDEN IŞIK ALIYORUZ, ALMA İHTİYACI DUYUYORUZ”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve SporBayramı nedeniyle gençleri kabul eden Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, MustafaKemal Atatürk’ün 100 yıl önce ortaya koyduğu düşüncelerin bugün degeçerliliğini koruduğunu kaydederek, “Biz hala o fikirlerden ışık alıyoruz,alma ihtiyacı duyuyoruz” dedi.

 Uluçay, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencive öğretmenleri Narin Ağa Batkan’ı kabul etti. Öğrencilere, Milli Günler, OkulSporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şube Amiri Ertuğ Nasıroğlu da eşliketti.

 ULUÇAY: “GENÇLER BİZİ CESARETLENDİRİYOR”

 Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Gençlik veSpor Bayramı’nın 100’üncü yılında olduğunu anımsatarak, bu çerçevede ilk kez,Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın girişimiyle Cumhuriyet Meclisi’nde gençlikoturumu yapıldığını gençlerin değerli fikir ve görüşlerini burada paylaştığınıbelirtti.

 Mustafa Kemal’i özlemle andıklarını da ifadeeden Uluçay, “Atatürk’ün 100 yıl önce ortaya koyduğu düşünceler bugün degeçerliliğini koruyor. Biz hala o fikirlerden ışık alıyoruz, alma ihtiyacıduyuyoruz. Biz yöneticiler, birlik ve beraberlik içinde gençlerin gelecekte çokdaha iyi koşullara sahip olabilmesi için üzerimize düşeni yapmalı, gençlere çokdaha iyi koşullar yaratmalıyız. Gençler bize bunu hatırlatıyor, o motivasyonuveriyor. Bizi cesaretlendiriyor” şeklinde konuştu.

 Gençlerin dinamik ve önemli potansiyele sahipolduklarını gördüklerini belirten Meclis Başkanı Uluçay, “Ülkemizin geleceğininemin ellerde olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu nedenle mutlu ve de gururluyuz”dedi.

 NASIROĞLU: “ETKİNLİKLERİ BİR HAFTAYA YAYDIK…”

 Milli Günler, Okul Sporları ve KolEtkinlikleri Koordinasyon Şube Amiri Nasıroğlu da kabulde kısa bir konuşmayaptı.

 Nasıroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik veSpor Bayramı etkinliklerini bir haftaya yaydıklarını belirterek, sadece birokuldan değil, farklı okullardan öğrenci heyetlerinin devlet ve hükümetyetkililerine ziyaret gerçekleştirdiğini, farklı öğrenci gruplarının farklı makamlaragitmesi için düzenleme yaptıklarını belirtti.

 Gençler, kabulde, Uluçay’a, 100’üncü yılanısına basılan tişörtü hediye etti, daha sonra da merak ettikleri sorularıyöneltti.