ULUÇAY, OTHELLO ÇOK SESLİ KOROSU YÖNETİCİLERİNİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, İspanya’da düzenlenen Festivalde gümüş madalya kazanan Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Otello Çoksesli Korosu yöneticilerini kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Başkanı Şifa Çolakoğlu, İspanya’da katıldıkları festivalin halk şarkıları bölümüne katıldıklarını ve yarışma sonucunda ülkeye gümüş madalya kazandırdıklarını anımsatarak bunun gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da alınan derecenin ülke açısından çok önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

Koronun çalışmalarını yakınen takip ettiğine işaret eden Uluçay, ortaya konan eforu ve emeği çok iyi bildiğinden aslında sonucun hakedilen bir değer olduğuna dikkati çekti.

Organizasyona katılmanın ve alınan derecenin ülkenin adının duyulması ve tanıtılmasına da büyük katkı sağladığına inanç belirten Uluçay, böylesi uğraşların ülkenin hakettiği yere gelmesi için büyük önem taşıyan çalışmalar olduğunu söyledi.

Yöneticiler olarak ülkenin tanıtılması amacıyla çalışma yapan derneklerin her zaman yanında olacaklarına işaret eden Uluçay, koroda emeği geçen tüm üyeleri tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Kabulde koro üyesi UBP Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay ile Meclis Genel Sekreteri İbrahim Avkan da hazır bulundu.